top of page

Penny meisje of zakenvrouw?

Ik ben een penny meisje for sure! Al heel mijn leven gek van paarden, rij al paard sinds mijn 6de en mijn liefde voor paarden is een groot onderdeel van mijn leven.


Maar nu ik mijn penny meisjes droom heb waargemaakt en mijn eigen stal vol met de liefste paarden heb staan moet je soms moeilijke keuzes maken. Moet je toch soms denken als een zakenvrouw.


Ik weet zeker dat je beide kan combineren, dat je een balans kan vinden tussen wat is het beste voor mijn paarden en wat is het beste voor het bedrijf.


Maar de keuzes die daar bij horen doen mijn penny meisjes hart pijn. Al mijn 30 paarden zijn "mijn" paarden. Allemaal met een eigen verhaal en een eigen karakter. Hun eigen hartensmelters en hun eigen nukken.


Maar wanneer er een moeilijke tijd voor de deur staat hoe maak je dan de keuze wie mag blijven en wie moet gaan?


Hoe maak je onderscheid tussen je liefde voor het dier en zijn/haar inzetbaarheid en dus functionaliteit in het bedrijf.


Ik heb zelf nooit naar mijn paarden gekeken als gebruiksvoorwerpen voor mijn bedrijf. Ik heb juist een hoop aan ze te danken want eerlijk, zonder hun was er helemaal geen bedrijf.


Maar nu de dag van keuzes maken is gekomen doet dat pijn en is dat moeilijk.


Wie is er rendabel en wie niet?

Wie werkt er samen met ons voor de centen en wie is vooral erg leuk om naar te kijken.

Wie brengt er geld op en wie kost er geld.


En als je zo'n keuze maakt hoe zorg je er dan voor dat je daar me kan leven, hoe zorg je ervoor dat je vreden hebt met je besluit? En hoe zorg je er voor dat hun "nieuwe huis" net zo fijn is als het ouwe? Hoe weet je zeker dat de plek waar de heen gaan goed voor ze zal zijn.


Ik hou van paarden, maar de paardenwereld is niet altijd een mooi groen weiland vol met bloemetjes en bijtjes zoals je wel zou hopen. De paardenwereld is soms ontzettend hard en niet altijd eerlijk.


Dus de vraag van vandaag, hoe vind je balans tussen het penny meisje en de zakenvrouw? En hoe zorg je er voor dat de keuzes die soms onvermijdelijk zijn op een goede manier worden gemaakt?


Ik denk nog even verder.


Liefs,


Soof


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Welkom

Hallo allemaal, Welkom bij Sophie's Choice, voor de gene die mij nog niet kennen, mijn naam is Sophie Huibregtse en samen met mijn zus en vriendin werk ik hard aan de weg van mijn bedrijf. In 2017 heb

Comments


bottom of page